Produktnytt: Continental GP5000 S TR

For første gang i historien ble Paris Roubaix vunnet på dekk uten slange.

Det nye Continental GP 5000 S TR dekket ble lansert under årets ritt, og det kan man kalle en suksess. Ikke hver gang man lanserer et nytt dekk som vinner en konkurranse av dette kaliber.
Continental sier dekket både er lettere, sterkere og ruller raskere enn forrige versjon… og det rullet allerede ganske så lett.

Kanskje dette er gjennombruddet for slangeløse dekk i landeveissporten. Det har vært mye skepsis forbundet til slike dekk før. Men det tenker vi er over nå. Du må derimot har hjul som støtter slangeløse dekk. Hookless felger skal visstnok også fungere her.

Det nye dekket kommer i følgende størrrelser:

  • 25c (250 gram)
  • 28c (280 gram)
  • 30c (300 gram)
  • 32c (320 gram)

Prisen ser ut til å bli heftig (kanskje rundt 800,- per dekk). Kan snart kjøpes i butikkene.

PS! Rapportene sier at den mest brukte dimensjonen under Paris Roubaix var 28c. Continental anbefaler forøvrig ikke et 25c på en 23 felg, så vet du det.

Morten Iversen

Morten var en av gründerne av Sykkelmagasinet Offroad i 1993. Siden den gang har han vært redaktør, journalist, fotograf og tester av sykler og utstyr i Sykkelmagasinet, Bladet Sykkel og nå Sykkelen.no Det har blitt noen saker opp gjennom åra :) Siden 2019 har han også begynt å løpe. Det har blitt en hobby han utøver med stor iver ved siden av syklingen. Det er en utfordring å få gjort begge deler nok. Jakten etter de perfekte løpeskoene tar aldri slutt, og det er minst 17 par mer eller mindre brukte løpesko i skohylla nå på slutten av 2022. Det har blitt noen løp også: Oslo Skogsmaraton 1/2 et par ganger. 31 k i Eco Trail. Fredrikstad maraton. Tre Topps løpet på Jeløya. Skogsleden 1/2 maraton. Silva Night Run i Oslo +++ Han har et mål om å løpe et noenlunde flatt maraton på 3.10 i løpet av 2023/2024 :) Samtidig frister det veldig å løpe Romeriksåsen på langs. Et 50k Ultra løp på stier.