sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Specialized med avskjedsykkel til Tom Boonen Specialized med avskjedsykkel til Tom Boonen
Specialized feirer belgiske Tornado-Tom sin 15-årige sykkelkarriere med en spesialutgave aero-sykkelen Venge ViAS Disc.   Om noen uker avslutter han karrieren med å prøve... Specialized med avskjedsykkel til Tom Boonen

Specialized feirer belgiske Tornado-Tom sin 15-årige sykkelkarriere med en spesialutgave aero-sykkelen Venge ViAS Disc.

 

Om noen uker avslutter han karrieren med å prøve å ta sin 5. seier i Paris-Roubaix. Hans sykkelsponsor, Specialized, ønsker at det skal skje med en spesiell sykkel, så de har laget en spesialutgave av Venge ViAS Disc. “Specialized tilbød meg en spesiell og begrenset utgave for min siste sesong som proff» uttaler Boonen. Resultat ble en Specialized Venge ViAS Disc. Dette er en aerodynamisk landeveissykkel, med spesiell dekor, perlehvit og gull. Sykkelen har skivebremser, noe som endelig ser ut til å få aksept i proff-sirkuset. I Paris-Roubaix vil han riktignok pga. brostein bruke Specialized sin Roubaix-modell som er en mer komfortabel sykkel på dårlig underlag.

Sykkelen har Shimano Dura-Ace Di2-gruppe. Når det gjelder hjulsett har Boonens lag, Quick Step, vist sykkelen med Roval CLX 64 Disc SCS som ikke er standard på denne sykkelen. Merk at Boonen’s posisjon på styret er så lav at han ikke trenger noe spesielt aerostyre som ellers finnes på de kommersielle Venge-rammene.

Sykkeldekorering har blitt mer populært de seneste årene, for å markere merittene til rytteren som sitter på sykkelen.  Vi ser ofte at de store stjernene har egen dekor på syklene. For eksempel Fabian Cancellaras sykler som ofte har referanse til “Spartacus” (gladiator-hjelm og våpenskjold).  Boonens sykkeler litt mer sparsom med ‘effekter’, men har den passende inskripsjonen «Heroes get remembered, but legends never die».

Les også:

Terje

%d bloggere liker dette: