sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
6 knallgode grunner til at du skal investere i elsykkel 6 knallgode grunner til at du skal investere i elsykkel
Selv om vi er litt skeptiske til et konsept som tar mye av den fysiske fostringen ut av syklingen, må vi medgi at vi... 6 knallgode grunner til at du skal investere i elsykkel

Selv om vi er litt skeptiske til et konsept som tar mye av den fysiske fostringen ut av syklingen, må vi medgi at vi liker å transportere oss på denne måten.

Etter en måned på elsykkel har undertegnede endret vaner i hverdagen. Jeg har alltid syklet når jeg skal steder, men med elsykkel har jeg syklet enda mer. Med motorassistanse forsvinner mange av argumentene mot å sykle. At jeg er sliten er ikke et argument lenger. At jeg vil unngå å være svett når jeg kommer frem i et møte eller et selskap er heller ikke et argument. Elsykkel er i det hele tatt et anvendelig og praktisk alternativ i hverdagen.

Her seks grunner til at også DU bør kjøpe deg sykkel med elektrisk motor:

1. 50% av alle kjøreturer med bil nordmenn tar er på under fem kilometer, i følge Tranportøkonomisk Institutt

Noen har sikkert en god grunn til å bruke bilen, men ofte er det latskap som er avgjørende for valget. En elsykkel kan dekke mye av transportbehovet ditt – kanskje du kan klare deg helt uten bil – eller i hvert fall uten bil nummer to?

2. Du kommer frem uten å bli svett

For mange er hovedargumentet mot å bruke sykkel som transportmiddel at man blir svett, noe man gjerne vil unngå om man skal på middagsselskap eller i et møte på jobben. Med elektrisk motor får du såpass med drahjelp at du fint kan sykle flere mil uten å bli klam i trøya.

Artikkelen fortsetter under bildet

bosch e-bike engine

ET DYTT I RYGGEN: Med elmotor sparer du mye krefter og du kan komme deg rundt på sykkel – uten å bli svett.

3. Elsykkel jevner ut forskjell i form

Gidder du ikke ta med partneren på sykkeltur fordi han/hun ikke er i like god form for deg? Da kan en elsykkel bidra til å jevne ut form-forskjellen. Plutselig kan du ta med din kjære til steder han/hun ellers ikke hadde blitt med til.

4. Det er gøy

Med ekstra watt-hjelp går det fort opp bakkene. Noen av motorene har god akselerasjon og det er artig å gi full gass fra stillestående.

5. Du får elsykler i alle varianter

Mange forbinder el-sykkel med en by-sykkel. Faktum er at du får kjøpt el-sykkel som terrengsykkel, med 26″-, 27,5″- eller 29″ hjul. Størst er utvalget av sykler som er egnet til å bruke til  og fra butikk, barnehage eller til kontoret. Du får lastesykler som for mange kan erstatte bilen. Valgmulighetene er enorme – og det er også prisene.

6. Du kan alltid ta den raskeste veien

I motsetning til registrerte kjøretøy, kan du sykle på gangveier, gjennom parker og ta de snarveiene du ønsker. Og ja, du kan selvfølgelig sykler på veien der det er lovlig og du kan rulle forbi køen. El-sykkel er rett og slett et super-fleksibelt fremkomstmiddel!

HØSTER ERFARINGER: I det siste har vi tilbrakt mye tid på Scott E-Scale 710 Plus. Se opp for test her på Sykkelen.no i nær fremtid..

 

Les også:

Terje

Ingen kommentarer

Bli den første til å legge inn en kommentar