Intense lanserer ny rittfulldemper

Intense har manglet et skikkelig alternativ for rundbane- og maratonsyklistene. Nå kommer de på banen med Intense Sniper XC, en fulldempet sykkel med 29 tommers hjul og 100 mm vandring.

Men ikke tro at merket, som allerede har høy standing blant enduromenigheten, har solgt sjelen sin. Nye Intense Sniper har slakk styrevinkel på 67,5 grader og kommer standard med heve-senkepinne uansett hvilket utstyrsnivå man velger. Når man kombinerer dette med effektivt demperoppheng og en bratt seterørsvinkel på 74 grader, skal man på papiret få en sykkel som er like rå på sti som på grus. Men det er på papiret. Sniper er en rittsykkel virkelig begynner å nærme seg stisykkel- og enduro-vinkler når det kommer til styre- og seterørsvinkler. Populære rittsykkel-konkurrenter som Scott Spark har styrerørsvinkel på 68,5 grader, Trek Top Fuel og Merida 96 har 70 grader. For noen kan dette høres ut som detaljpirk, men tro meg, du merker forskjell på 67,5 grader styrevinkel og 70 grader. Det skal bli interessant å etterhvert få testet Sniper mot konkurrentene den møter i rittløypa.

intense sniper geometri
Geometri – Intense Sniper XC

Sykkelen vil også komme i en versjon med 120 mm vandring. Noe for de mer tekniske rittene? Alle Sniper-modellene kommer kun med karbonramme. Her finnes det ingen mulighet for å montere krankgir. Dermed er det 1×12 som gjelder, noe som er hensiktsmessig for den type sykling denne doningen er laget for.

Artikkelen fortsetter under bildet

I år har Intense lagt om distribusjonsmodellen sin. Dette innebærer at de kutter ut importør- og forhandlerleddet og selger kun syklene gjennom egne nettsider. For å sikre oppfølging av lokale kunder, har man skaffet representanter. I Norge er det JBS Sport som representerer Intense. Dette kommer kundene til gode i form av lavere priser. Det betyr egentlig at Intense nå har kommet ned på et prisnivå som kan matche konkurrentene. Fra før av har vi kjent Intense som et high-end merke med relativt høye priser. Heldigvis er det ingenting som tyder på at de ikke skal være high-end også i tiden fremover.

Intense Sniper kommer i fem ulike utstyrsnivåer; Factory, Elite, Pro, Expert og Foundation. På Factory er det spart på lite. Denne har bl.a. Enve-hjul og cockpit, samt Sram XX1 Eagle-gir. Elite har også fått karbonhjul. Ellers har alle utstyrsnivåene Sram Eagle 1×12 og Kindshock heve-senkepinne.

Her er prisene på de ulike modellene:

2019 Sniper SL Frameset w/ Rockshox: 29000

2019 Sniper NM Frameset w/ Rockshox: 26000

2019 Sniper Factory Bike: 84000

2019 Sniper Elite Bike: 62000

2019 Sniper Pro Bike: 55000

2019 Sniper Expert Bike: 43000

2019 Sniper Foundation Bike: 36000

Henrik Mühlbradt

Henrik har testet sykler og utstyr for ulike publikasjoner siden 2006, og er sammen med Morten Iversen blant de mest erfarne sykkeltesterne i Norge. Henrik er opptatt av alle former for sykling, men har en forkjærlighet for terrengsykling og cyclocross. Han har konkurrert på høyt og lavt nivå siden midten av 90-tallet, og han kan fortsatt observeres med nummer på styret i terreng- og cx-ritt.