Evil oppdaterer populær stisykkel

Evil The Following MB får ny geometri og moderne løsninger.

The Following er en stisykkel med 120 mm vandring og 29 tommers hjul. Nå blir denne oppdatert, og den nye modellen heter The Following MB. Forskjellen fra forgjengeren er, i følge produsenten, at den nye sykkelen er lengre og stivere, men ikke slakere i vinklene eller lavere.

Les også: Test: Ibis Mojo 3 eksklusiv stisykkel

Nye The Following MB kan også by på såkalt «trunnion mount», noe som betyr at du nå kan få sykkelen med den nye bakdemperen fra Rockshox med mye volum og «piggyback. I tillegg er sykkelen tilpasset boost-standarden og får integrert kjedefører.

Geometrimessige nøkkeltall er 67,4 grader styrevinkel og 74,3 grader seterørsvinkel. Disse tallene indikerer at vi snakker om en effektiv stisykkel som både kan klatre og kjøre utfor. Den har ikke like slakk styrevinkel som rendyrkede endurosykler. På den nye modellen har reach blitt økt med 20 mm, noe som gjør at du vil sitte litt mer fremoverlent enn på forgjengeren. De 20 mm sørger også for lengre akselavstand, noe som vil gi en enda mer stabil sykkel. Sykkelen har 430 mm lange kjedestag, noe som skal være kort nok til å trøkke på gjennom trange svinger.

Les også: Test: Evil The Calling

Sykkelen er designet for å takle 140 mm gaffel. Det skal også være plass til pluss-hjul om man skulle foretrekke det. Den norske importøren, JBS Sport AS, opplyser at sykkelen vil koste fra 55000 kroner, da med GX Eagle-kit.

Henrik Mühlbradt

Henrik har testet sykler og utstyr for ulike publikasjoner siden 2006, og er sammen med Morten Iversen blant de mest erfarne sykkeltesterne i Norge. Henrik er opptatt av alle former for sykling, men har en forkjærlighet for terrengsykling og cyclocross. Han har konkurrert på høyt og lavt nivå siden midten av 90-tallet, og han kan fortsatt observeres med nummer på styret i terreng- og cx-ritt.