Cannondales nye sti-kanoner

Cannondale lanserer nye versjoner av enduro- og stifulldemperne Jekyll og Trigger.

Jekyll er modellen som skal være best tilpasset dem som konkurrerer i enduro, mens Trigger skal trigge stisyklisten som sykler i litt mer variert terreng.

JEKYLL: Rendyrket enduro-sykkel der altså. 165 mm vandring foran og bak. 27,5 tommers hjul. 

-Dette er en spennende start for begge sykkelmodellene, mener produktsjef hos Cannondale, Peter Vallance. -Målet var å overgå det teknologiske nivået for de foregående modellene ved utvikle blant annet demper  drivlinje. Vi har til og med funnet plass til flaskeholder, sier Vallance.

gemini shock

GEMINI: Sentralt på nye Jekyll og Trigger finner vi den nye Gemini bakdemperen, som er resultat av et samarbeid med Fox. Demperen har to innstillinger ved navn «Hustle» og «Flow» som aktiveres ved hjelp av en fjernkontroll på styret. Hustle reduserer vandringen og sørger for mer respons i enkelt terreng, mens Flow-modus gjør at sykkelen synker litt nedpå og gir deg tilgang på all vandring. Perfekt når du retter snuta nedover.

Syklene har slakke styrerørsvinkler (65° for Jekyll, 66° for Trigger) for gode utforegenskaper og bratt seterørsvinkel for at du skal få bra kraft i tråkket. Cannondale har også jobbet for å redusere lengden på kjedestaget, og med 420 mm må vi si at de har klart det. Dette bør bidra til å gjøre syklene lekne i terrenget.

Cannondale Jekyll vil være tilgjengelig i fire modeller. Den billigste alu-versjonen koster 29000,- og den dyreste karbonvarianten koster 73000,-. Trigger kommer i tre karbonvarianter og koster mellom 39000,- og 73000,-.

 

TRIGGER: 150 mm vandring foran og 145 mm bak. Denne kan bli populær hos stisyklistene, men innstegsprisen er høy inntil det skulle dukke opp en aluminiumsversjon.

Terje