4 tips til montering av trange piggdekk

Er du klar for vinteren? Da er det på tide å finne frem piggdekkene!

Piggdekk har gjerne en hardere gummi enn dekkene du vanligvis bruker, og det er ofte en kamp å få dem på felgen. Vi i sykkelen.no er godt kjent med problemstillingen etter mange, mange sesonger med vintersykling.

LES OGSÅ: 10 tips til hvordan du møter vinteren på sykkel

Her er våre beste tips for å montere trange piggdekk:

1. Velg riktig lagring

Dersom dekkene har hengt hele sommerhalvåret på en krok, så kan de bli lettere deformert. Derfor kan det være smart å la de ligge flatt ned. Før du prøver å sette dem på kan det være lurt å oppbevare dem innendørs. Kalde dekk er mindre fleksible.

2. Skaff deg dekkspaker av metall

Trange dekk gjør at du må bruke litt ekstra krefter. Dekkspaker er som regel laget av plast, og brekker eller bøyer seg lett om du må bruke litt makt – noe som er sabla irriterende! Derfor bør du skaffe deg dekkspaker av metall. Dette finner du i de fleste seriøse sykkelbutikker. Husk å bruke litt finesse når du bruker dekkspaker av metall. Er du uvøren kan du risikere å lage merker i felgen eller, i verste fall, bøye felgkanten.

lezyne dekkspaker

3. Dytt dekkanten ned mot midten av felgen

Den ene dekkanten går som regel rett på felgen. Det er når du skal få på den andre delen av dekket det ofte begynner å bli utfordrende. Om du sørger for at dekkanten ligger ned mot midten av felgen er det lettere å få på resten av dekket. Begynn ved ventilen og jobb deg rundt med hendene. Når du nærmer deg slutten fisker du frem dekkspakene og vipper resten av dekket på plass. Pass på å ikke klem slangen med dekkspaken, da punkterer du!

4. Fortsatt ikke fått på dekket? Prøv med såpe!

Om du sliter skikkelig, så kan du påføre litt såpe, f.eks. grønnsåpe eller Zalo, på den delen av dekkanten som ikke vil på plass. Da blir det lettere å skli dekket på plass.

Kan du noen flere triks? Tips oss gjerne i kommentarfeltet!

God tur!

Admin