Slik takler du sykling i regn og null grader

Regn og null grader er det verste sykkelværet. Er det ti minus og tørt er det nesten lettere å holde varmen når man er ute på sykkelen.

Tanken på å bli våt og kald kan gjøre at man tar den enkle utveien og blir inne, men med noen enkle triks er det faktisk enkelt å ha det noenlunde komfortabelt i regn og null grader. Du har vel ikke noensinne angret på at du tok en sykkeltur? Ikke vi heller.

Her deler vi våre beste tips for sykling i regn og null grader!

1 Ull innerst

Ikke vurder noe annet. Ull holder seg varmt selv om det blir vått. Superundertøy i kunststoff er laget for å kjøle ned og vil aldri føles like lunt og behagelig som ull.

devold camo man

ULLTRØYE: Camo man fra Devold bør holder deg varm innerst.

2 Neoprenhansker

Dette er en god investering. Neopren er samme materiale som våtdrakter er laget av. Du blir våt, men ikke kald. Pass på at hanskene går godt over håndleddet slik at det ikke blir glippe mellom jakke og hanske.

3 Aerohjelm

Aerohjelmer er ikke bare aerodynamiske, men de har også færre hull det kan komme vann igjennom. Det er godt å være tørr i toppen. Uansett hjelm, så er det smart å bruke en tynn hjelmlue eller sykkelcaps. Sykkelcapsen gjør at du ikke får regnet rett i øyenene. Det er jo greit å se hva som skjer foran seg.

poc octal aero

POTTE TETT: Octal Aero-hjelmen fra svenske Poc bør holde deg tørr og rask.

4 Skotrekk

Jeg ser stadig folk med vanlige sykkelsko uten skotrekk i regnvær. Har du vanntette skotrekk går det faktisk an å bruke sommerskoene i null grader og regn. Tynne ullsokker er også et sikkert stikk for å holde varmen.

5 Regnjakke med lange ermer og høy krage

De superlette regnjakkene som får plass i lomma duger ikke når været blir skikkelig kjipt. Det er bedre med en skikkelig variant, gjerne i Gore-Tex, som har høy krage med fleece-fór på innsiden. Lange ermer gjør at du ikke får noen glippe ved hanskene. Om jakken har luftemuligheter under armene eller andre steder, er det en fordel. Luftfuktigheten kan nemlig bli ganske høy inne i jakka ved høyt aktivitetsnivå.

sweet delirious jakke

HOLD VÆRET UTENFOR: Inne i Sweet Delirious-jakka, som er laget i Gore Tex, er det trolig lunt og tørt i møkkaværet.

6 Skjermer

Det holder vel at vannet kommer ovenfra? Dropper du skjermer får du vannsprut fra hjulene også, og du blir ekstra blaut. Heldekkende skjermer gjør sykkelturen utrolig mye mer komfortabel. Synes du ikke skjermer er kult, eller du ikke har lyst til å montere det på konkurransesykkelen, så kan skjermer som festes til setepinnen uten verktøy være en god idé.

 

Terje