Mekketips: Pedalbytte og smøring

Kanskje ikke noe stort problem for de fleste, men mange har problemer med dette.

–          Bytte av pedaler

Det er da ingen problem, tenker de aller fleste, men Kim hos Oslo Sportlager kan fortelle om folk som daglig kommer innom butikken fordi de ikke får av de gamle pedalene.

Og det kan ofte være et problem, spesielt om du ikke er klar over at begge pedalene skrues samme vei, det vil si at den venstre pedalen har “lings“ gjenger, og må alltid skrues eller løsnes samme vei som høyre pedal.

Det er her det syndes mest, for som regel drar man til det man er god for, gærne veien. Da har du et kjempeproblem med å få løsnet den gamle pedalen, den sitter som støpt.

En annen årsak er også at når du har montert pedalene så strammer du disse til så hardt at du vil få store problemer med å få de av igjen. Spesielt om du kun har en unbrako til hjelp. Kan du bruke en fastnøkkel eller skiftenøkkel, så kan det gå bedre. Men først viser vi også hvilke punkter som er vesentlig og smøre opp etter en rengjøring.

Følg våre illustrasjoner, så blir det riktig.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA                                                                                                                                                                                 Når du skal bytte pedaler kan det ofte være et problem. Husk å bruke riktig verktøy. Begynn med høyre pedal, og skru opp på vanlig måte.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA                                                                                                                                                                                 Ved montering og bruk av unbrako, husk å få sentrert gjengene først så du ikke skrur inn skjevt. Venstre side skrur du samme vei som på høyre.

–          Smørepunkter

For at du skal slippe kjedebrudd, dårlig girskifte og bremser som henger så er det viktig å smøre sentrale deler med godkjent smøremiddel. På de fleste sprayboksene står det hva som gjelder, om det er for kjede eller annet. Kjedeolje får du i flere ulike varianter, det er viktig at de i tillegg til å smøre godt også tåler fuktighet og annet smuss.

Spesielt viktig er det å tenke på at du bør smøre kjedet og sentrale punkter etter hver gang du har vasket sykkelen.

Se på bildene så slipper du unødige problemer. God tur.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Her er et eksempel på smøreprodukter for kjede og ledd.
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Når du smører kjedet, rens det godt først. Og begynn alltid bak på drevet mens du roterer hjulet. Da slipper du mye søl, og du ser når alle ledd er smurt.
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
En sprayboks med forlenger er alltid best å bruke når du smører bevegelige ledd på giroverføringer og bremser.

 

Admin

Admin