4 fatbike-tabber du må unngå

Endelig er fatbike-sesongen her. Jepp, den beste tiden på året å sykle fatbike er på vinteren når du kan duve innover i skogen mellom snøtunge graner på brede, duvende dekk.

Dessverre er det ikke alle som blir helt «solgt» på konseptet fatbike, og det kommer ofte av at de gjør noen mindre tabber som gjør ekstremt stort utslag på sykkelopplevelsen.

Her er 5 fatbike-tabber du må unngå:

1 Kjøpe en tung sykkel

Det har skjedd mye på fatbike-fronten i det siste og syklene har blitt svært mye lettere enn de var for 4-5 år siden. Da var vekta ofte 17-18 kg og det var stålramme som vant. I dag er det ikke vanskelig å få fatbikes helt ned i 11-12 kg. Forskjellen er enorm. Ikke fall for fristelsen og kjøp noe som er tungt og billig. Du kommer til å hate det, særlig hvis du er i dårlig form.

Artikkelen fortsetter under bildet.

salsa beargrease

Lettvekter: Salsa Beargrease-ramma veier 1470 gram – noe som er lett til en tjukkas å være.

2 Punktere

Scenario: Det er -15 C og du punkterer langt inni granskauen langt fra folk. Du er nødt til å bytte slange. Det går greit. Men hvor lang tror du det tar å pumpe opp et volumiøst fatbike-dekk med minipumpe? Lang tid.

3 Sykle med for høyt lufttrykk

Sykle i snøen med høyt lufttrykk er nybegynnerfeil numero uno! Det er en håpløs opplevelse og du mister bæreevne, grep og styring. Senk trykket og eksperimenter med hvor lavt lufttrykk der er mulig å sykler med.

4 Sykle med lavt lufttrykk

Eh… ja, i punktet over skriver vi at du skal senke dekktrykket. Men om du har en lengre transportetappe på asfalt funker det ikke med snø-trykk i dekkene. Da får du tidenes rullemotstand og tidenes treningsøkt…

5 Ikke sjekke værmeldingen

Det er helt sjef å suse innover vidda på skare på morgenen. Men utover dagen kommer mildværet og skarelaget holder ikke lenger. Da kan det bli en seig tur.

Terje