SYKKELEN MIN: Gregs «Le Saw» fatbike

Den tidligere landeveisyklisten, Greg Saw, har de siste årene herjet både i norske og internasjonale maratonritt. Nå har han brutt med sitt gamle lag Hard Rocx – Abax og satser videre med hjemmebygd fatbike.

SYKKELEN MIN er en artikkelserie der vi retter søkelyset mot entusiastenes egne sykkelbygg. Sykler du på noe litt utenom det vanlige? Tips oss på epost henrikmuhlbradt@gmail.com – så kanskje vi gjør en sak på akkurat din sykkel!

20170126_162834

SELVBYGD ER VELBYGD: Greg Saw har bygget opp sin fatbike etter egen smak og behov. Resultatet er en sykkel litt utenom det vanlige. Foto: Greg Saw

Spesifikasjoner//»Le Saw»

Modellnavn: Le Saw
Ramme: 17inch carbon
Gaffel: Lauf Carbonara 150mm (65mm travel)
Hjul: Nextie Wild Dragon 90mm carbon rims. Hope Fatsno hubs thru axles.
Dekk: Bontrager 4.7 Barbegazi
Cockpit: Pro Tharasis Bar / Syntace 90mm stem
ESI chunky grips.
Drivverk: Race Face Turbine  28tooth/ KMC chain/ XTR 11sp cassette /XT 11sp mechanical shifter.
Bremser: Shimano XT 180-160mm rotor
Sete/setepinne: Fox Transfer or KCNC

Vekt: Ca 12kg

 

Greg, hva er denne sykkelens bruksområde?

Ha det gøy om vinteren og inspirere til trening hver dag!

 

Hvorfor er sykkelen bygget akkurat som dette?

Livet er for kort til å sykle på møkkasykler. Sykkelen har bling-hjul, men er praktisk og komfortabel å sykle på. Jeg kjenner folkene bak Lauf Forks og jeg hadde lyst til å teste deres karbongaffel. Jeg har solgt min gamle Bluto-gaffel. Den stive gaffelen har jeg også kvittet meg med. Lauf er et fint kompromiss mellom dempegaffel og stiv gaffel. Den er enkel og krever ikke noe vedlikehold. Det er den mest komfortable gaffelen for de forholdene jeg sykler i.

lauf forks

LAUF: Gaffelen bruker ikke luft slik som andre gafler for å ta i mot slagene. Her er det fleksible blader som tar støyten fra underlaget.

Hva er du mest fornøyd med?

Vekta på sykkelen er akkurat passe og den ser «stealth» ut. Jeg har kjøpt ramma selv og bygget sykkelen akkurat slik jeg vil ha den. I utgangspunktet var ikke de ville karbonhjulene med i budsjettet, men det skled litt ut… Takk til Dogstar som bygget hjulene. Hjulene bidrar til å gjøre sykkelen helt spesiell og med slike hjul hadde jeg en ekstra motivasjon til å delta i Gstaad Snowbike Festival i Alpene.

Noe du vil endre på i fremtiden?

Nei, jeg har truffet blink på første forsøk!

nextie fatbike rims

HIGH END: Karbonfelger på en fatbike er ikke vanlig kost, men Greg mener det er verdt investeringen.

Terje