Vi har testet Castelli-sykkelshortsen til Team Sky

Castelli var visstnok de første som lanserte sykkelshorts i lycra i 1977. Med så lang erfaring, skulle det bare mangle at de lager en av markedets beste sykkelshorts den dag i dag.

I det siste har vi nemlig testet Castelli Free Aero Race bib short. Dette er samme shorts som Team Sky bruker i proffritt. Men er det slik at det som er det beste for proffene er det beste for deg? Akkurat på sykkelshorts vil vi påstå det. Her har man f.eks. Inngått kompromisser ved å bruke en kjip sittepute for å kutte kostnad. Det betyr at du her har en shorts som er svært behagelig på de lengste turene. Det er heller ingen plagsomme sømmer som gnager, slik vi av og til opplever når vi tester sykkelshorts.

Passformen føles veldig bra. Det er ikke noe løst stoff her, shortsen sitter stramt og fint. Selene er ikke for stramme, samtidig som de er såpass brede at de ikke trykker eller gnager noe sted. Snittet ned mot livet er lavt nok til at man enkelt kan vippe frem junior, og høyt nok til at det holder magen på plass. Vær obs på at Castelli er små i størrelsen. Undertegnede bruker vanligvis størrelse M, men måtte opp på L her.

Rundt lårene er det ikke noen strikk, men et bredt bånd som fordeler trykket jevnt. Veldig behagelig. Shortsen er akkurat passe lang. Det ser alltid rart ut om en sykkelshorts er for lang eller for kort. Her er det helt perfekt – ihvertfall på denne testsyklistens bein.

Er du ute etter en shorts som gir litt isolasjon, må du se deg om etter noe annet. Denne shortsen er ikke vindtett og den beskytter minimalt mot regnvær.

Spesifikasjoner:

  • Farge: Sort/Rød
  • Materialer: Giro Air Mesh, lycra, Aero Performance Forva.
  • Padding: Progetto X2  
  • Størrelser: M – XXL
  • Vekt: 178 gram

Importør: Interplaza AS
Pris: 1699,-
[review_summary title=»Konklusjon»] [rating title=»Design» value=»5″ range=»5″]
[rating title=»Passform» value=»5″ range=»5″]
[rating title=»Race fit» value=»5″ range=»5″]

Les også:

Henrik Mühlbradt

Henrik har testet sykler og utstyr for ulike publikasjoner siden 2006, og er sammen med Morten Iversen blant de mest erfarne sykkeltesterne i Norge. Henrik er opptatt av alle former for sykling, men har en forkjærlighet for terrengsykling og cyclocross. Han har konkurrert på høyt og lavt nivå siden midten av 90-tallet, og han kan fortsatt observeres med nummer på styret i terreng- og cx-ritt.