sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Lezyne CNC Floor Drive Veldig lett gulvpumpe Det å bruke patroner (luft under trykk) er helt klart den raskeste måten å få luft i...

Lezyne CNC Floor Drive

Veldig lett gulvpumpe

Det å bruke patroner (luft under trykk) er helt klart den raskeste måten å få luft i et dekk på. Men det er ganske dyrt og en patron klarer kanskje ett dekk. I tillegg til kostnaden er det ikke alltid praktisk å bruke patroner. Når du er hjemme har du som regel tid til å manuelt pumpe luft inn i et dekk, og hvis du bruker latex i dekkene, så husk at det å bruke luft under trykk via patroner ofte vil fryse latexen og gjøre den uvirksom.

Et av basisverktøyene en syklist har hjemme er en gulvpumpe. Det er tidkrevende og slitsomt å håndjage luft inn i et dekk med en liten håndholdt pumpe. En god gulvpumpe gjør jobben enklere for deg.

CNC Floor Drive-pumpa fra Lezyne er en av toppmodellene på markedet. Den er laget av aluminium og er ekstremt lett. Også foten er av aluminium med gummiknotter under så den står stabilt på gulvet når du pumper.

For oss i «SYKKEL» er det viktig at vi kan ha begge hendene på pumpa under bruk. Det er et skikkelig bry å måtte holde koblingen fast mot ventilen med den ene hånda, mens man pumper med den andre. Mange andre modeller der ute har et koblingshode med både presta- og schrader-ventil, også flipper du en bryter for feste den i ventilen. Når pumpa er ny vil dette fungere noenlunde bra, men over tid vil kontakten mellom ventil og kobling bli svakere og lekkasje oppstå.

Lezyne sin løsning på dette er å skru koblingen fast i ventilen før du pumper. Det tar noen sekunder mer tid, men overføringen av luft blir enklere og du er sikrere på at all luft faktisk kommer frem. Det blir også enklere å lese av trykket på måleren, fordi det ikke oppstår luftlekkasje (iallfall ikke enda, etter å ha brukt den i et par måneder).

Et pluss er at måleren på denne pumpa er kjempestor slik at det blir lett å lese av korrekt trykk.

Lezyne har gitt koblingen et navn: ABS Flip Thread Chuck. Og som navnet sier: Her er det en kobling du skrur på slangen til pumpa i den ene enden, mens du skrur den fast i ventilen i den andre. Avhengig av om du pumper opp presta- eller schrader-slanger, så snur du Chuck.

ABS står for Air Bleed System. Dette er en liten knapp på Chuck som gjør at du kan fjerne trykket i slangen før du skrur den av ventilen. Smart.

Det følger forøvrig med koblinger slik at du kan pumpe opp baller (takk fra alle foreldre der ute) og en kobling for å fylle opp madrasser eller lignende.

CNC Floor Drive er ikke billig, men den fungerer godt og den er ekstremt lett. Så lett at du nesten lurer på om den er solid. For oss har den fungert ypperlig i testperioden.

Lezyne har oppgitt at du skal klare 220 psi, men for oss holder det lenge med 120 psi. Og det er uproblematisk.

Pumpa kommer i to farger: svart og sølv.

Vekten er 1.45 kilo.   2015 Lezyne CNC Floor Drive tak 2015 Lezyne CNC Floor Drive ma¦èler

Oppsummert

  • Lav vekt
  • Solid utførelse
  • Sikker overføring av luft
  • Høy pris

Anbefalt eller ikke?

«SYKKEL» anbefaler

2015 Lezyne CNC Floor Drive chuck

 

Les også:

    None Found

Terje

%d bloggere liker dette: