sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Test: Pro Team HP gulvpumpe Test: Pro Team HP gulvpumpe
4.5
Les også: Test av Craft Hybrid Weather hansker Test Lazer Genesis lettvektshjelm Test: Lake MXZ 304 vintersykkelsko Vi har testet Castelli-sykkelshortsen til Team Sky... Test: Pro Team HP gulvpumpe 4.5

Kjapp, enkel, solid og med Snaplock EZ.

En gulvpumpe er en del av det essensielle tilbehør alle syklister bør ha hjemme. Pro Team HP er en pumpe med grep av tre, aluminiumsrør, presta og schrader ventilhode, trykkmåler og Snaplock EZ hode.

Og det er det siste som gjør denne pumpen verdt å vurdere. Snaplock EZ hodet har to innganger, en for racerventil (presta) og en for bilventil (schrader).

Det du som bruker ønsker å gjøre er å feste/tre pumpehodet over ventilen og bruke hender til å pumpe opp dekket.

På de aller fleste nye pumper går dette fint, uavhengig av festesystem, så lenge lufttrykket er rundt 30 psi. Desto mer luft du trenger i dekket, desto større krav settes til at pumpehodet sitter godt på ventilen. Det er ikke unormalt at vi må holde hodet på plass med den ene hånda når trykket overgår 50 psi, ulempen med dette er at det er i akkurat disse tilfellene det er fint å ha begge hender på grepet fordi det blir tyngre og tyngre å pumpe.

Produsenter løser dette problemet på flere måter. Noen bruker en hendel som skal flipes over for å “låse” hodet fast i ventilen, andre krever at du skrur hodet over ventilen. Pro bruker en annen løsning.

Her presser du hodet på ventilen og låser den fast ved å skyve den ned til du hører at den klikker på plass.

Når du er ferdig med å pumpe, tar du hodet av ventilen ved å trykke på toppen og trekke opp. Smart, enkel og det funker.

Andre aspekter å tenke på når det gjelder kjøp av gulvpumpe er at basen/foten er solid og står støtt. Og det gjør Team HP. Selv om basen er lett da den er laget av aluminium, står den stødig fordi den er bred og du har god plass til bena.

Når det gjelder trykkmåleren, må vi si at det er synd den går helt opp til 220 psi. Dette gjør at tallene blir mindre og det er vanskelig å treffe sweet spot trykket hver gang. Vi tenker at skalaen kunne stoppet på 120 psi, da kunne tallene blitt større og mer granulær. Nå er det vanskelig å se hvor 28 psi befinner seg. Det er nemlig bare en strek mellom 20 og 40 psi på skalaen.

Har du behov for mer enn 120 psi i dekkene, så har du kanskje spesialbehov og kan kjøpe egen pumpe for dette.

Veil pris kr. 999,-

Web: Pro Bike Gear

Importør: Shimano Nordic Cycle AS

Hvor godt denne pumpen virker over tid vet vi ikke enda. Men første intrykket er overbevisende. Vi kommer tilbake med en langtids rapport nærmere sommeren. I mellomtiden må du kjøpe deg en gulvpumpe hvis du ikke har, og da kan du like gjerne kjøpe denne.

Jada!

  • Presta og schrader i ett og samme hode uten å måtte bruke konvertering.
  • Låser seg fast over ventilen så det er “trygt” å bruke begge henda.
  • Bred og stødig fot. (Kan med fordel endres…)
  • Trykkmålerens skala er ubrukelig hvis du skal forsøke deg på 28 psi. Ikke engang 25 psi er lett å treffe.

Les også:

Terje

%d bloggere liker dette: