sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Les også: Test av Rapha Pro Team Bib Shorts II Shimano Wind – vindtett vinterjakke Test: Rapha Long Sleeve Core Jersey Test Rapha Classic... Vi tester Pearl Izumi Interval bib 5

Du vet en bib funker når du bruker den på en 6 timers tur og ikke tenker på at den er der.

Dette er en 7-panels sykkelshorts med seler (en bib) som holder akkurat det den lover. Nei, den er ikke veldig spennende å se på. Den er enkel i designet og holder en lav profil, men funksjonsmessig er den topp.

Vi synes Pearl Izumi har klart å lage en kroppsnær bib som sitter svært tett, men som likevel holder høy komfort. De 7 panelene er laget av 34% Lycra for god strekk og kompresjon.

En bred stripe med silikon panel nederst holder stoffet godt på plass rundt bena.

Den nye Elite Escape paddingen er ikke spesielt tykk, så den er laget for deg som har noen mil på baken fra før. Og har du det, som oss, så tenker vi du kommer til å bli happy med denne. Vi har ikke slitt med svetting eller ukomfort på de turene vi har testet den.

Vi liker også at den er ganske høy i livet. Noe som er ganske nødvendig når de fleste kroppsnære sykkeltrøyer i dag er sydd med et høyt liv og en lang rygg. Har du bib som er kuttet lavt da, vil magen vise seg frem mellom bib og trøye. Ikke spesielt sexy.

Heldigvis har selene god strekk i seg, så de blir aldri ukomfortable.

Vi har testet størrelse M, og til vår 180 cm kropp på 72 kilo passer den fint. Vi kunne nok også klart oss med en S, men en L ville blitt for stort.

Importør: SHIMANO NORDIC CYCLE AS

Koster kr. 1.124,- på nett.

Terningkast: 5 av 5

Vi synes Pearl Izumi har klart å lage en kroppsnær bib som sitter svært tett, men som likevel holder høy komfort.
  • Høy komfort
  • Kroppsnær og fast i formen
  • Bra padding
  • Ingen spesielle

Les også:

Morten Iversen Potet

Morten var en av gründerne av Sykkelmagasinet Offroad i 1993. Siden den gang har han vært redaktør og journalist i Sykkelmagasinet, Bladet Sykkel og nå Sykkelen.no Han er en av de mest erfarne sykkel- og utstyrstestere i landet.

%d bloggere liker dette: