sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Test: Shimano S-Phyre Racing Skin Suit Test: Shimano S-Phyre Racing Skin Suit
4
Les også: Test av Shimano RC5 landeveisko Test: Shimano S-Phyre Racing Skin Suit 4

Onepiece bib og trøye for minimal luftmotstand.

S-Phyre er Shimano sin nye serie med klær og sko laget for deg som ønsker det fremste og mest avanserte det japanske selskapet har å by på. Dette er produkter som er laget for konkurransesyklisten.

Racing Skin Suit er som en tempodrakt å regne, men er likevel ikke en tempodrakt. Denne er litt mer komfy å leve igjennom en hel dag på sykkelen. Men den sitter omtrent like tight og er like vanskelig å komme seg ut av.

Shimano selger denne drakten med argumenter som at passformen blir bedre, aerodynamikken blir bedre, vekten synker, den har færre sømmer og bedre svette transport. Det er vanskelig for oss å motbevise (eller bevise) alle disse påstandene, men vi kan med ganske stor trygghet si at hvis du skal kjøpe denne drakten så gjør du det fordi den ser rå ut, sitter tight og sannsynligvis gjør at luftmotstanden synker.

Når en drakt sitter som spraya på kroppen setter det krav til at plagget er sydd korrekt og at panelene er godt sammen. Vi må si Shimano har lykkes godt med dette.  Å komme seg inn i drakta er ganske enkelt. Å komme seg ut av drakta er noe helt annet. Vi finner det underlig at Shimano ikke har valgt å lage trøya med hel glidelås. Hadde de gjort det ville det vært veldig mye enklere å få drakta av seg. Men som det er nå, stopper glidelåsen helt nederst.

Biben kan heldigvis trekkes litt opp over hoftene og panelet i front er fleksi nok til å kunne trekkes litt opp på magen uten at det gjør det vanskelig å “late vannet”.

Lommene på ryggen er akkurat passe trange. De holder godt på sakene som legges ned der og de er enkle å få opp igjen. Stramme lommer som ikke sagger er et absolutt krav og her er Shimano drakta ypperlig.

Shimano har lagt ned såpass med krefter i denne drakta, både når det gjelder materialer og form at de har valgt å produsere den i Japan, som det eneste av alle Shimano plagg. Her skal ingenting overlates til tilfeldighetene.

Drakten kommer i S, M, L, XL og XXL. Vi testet størrelse M og kunne ikke hatt noe større. Testet på 180 kropp og rundt 77 kilo vekt.

Den kommer i to varianter, en helsvart og en med signalgul/grønn overdel.

 

Importør: Shimano Nordic AS

Pris: 3.699,-


Karakter: 4 av 5

Spørsmålet: Ville vi kjøpt drakta?
Det er et spørsmål uten et tydelig svar. Produktet er bra, men er det noe vi trenger…? Det får nesten bli opp til deg å besvare.

  • Passform
  • Vekt
  • Utseende
  • Full lengde glidelås hadde vært fint.
  • Prisen er kanskje litt drøy.

Les også:

Morten Iversen Potet

Morten var en av gründerne av Sykkelmagasinet Offroad i 1993. Siden den gang har han vært redaktør og journalist i Sykkelmagasinet, Bladet Sykkel og nå Sykkelen.no Han er en av de mest erfarne sykkel- og utstyrstestere i landet.

%d bloggere liker dette: