sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Les også: None Found En hommage til Shimano PD M980

Etter ti års trofast tjeneste har pedalene nå blitt parkert på æresplass i skuffen og kan nyte en tilværelse uten regn, sludd, møkk, slag, skraper, kulde og snø.

shimano pd m980 xtr pedaler hommageShimanos XTR pedaler, PD M980 ble lansert i 2009/2010. M980 var ikke veldig forskjellig fra sin forgjenger M970. Det er lett å se at de kommer fra den samme designmanualen. Dette designet lever fortsatt i beste velgående gjennom nyeste iterasjon, M9100.

Nå har mine M980 nådd enden av sin karriere og jeg har valgt å hylle de for lang og trofast tjeneste. Pedalene er nå 10 år gamle og har vært gjennom hundrevis av mil i all slags vær og i all slags føre – fra slaps til snø, fra regn til sol – fra asfalt til grus og fra sti til berg. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har klikket meg inn og ut av disse pedalene, men det er mange tusen ganger. Det er ikke før helt på slutten nå at de begynte å feile meg noe. Fjærene er ikke like stramme og jeg har hatt noen utilsiktede… hva skal man si: utløsninger.

shimano pd m980 xtr pedaler

Gjennom alle disse årene har jeg vedlikeholdt pedalene på følgende måte: Jeg har spylt de rene samtidig når jeg har spylt sykkelen. Thats it. Ikke noe fett, ikke noe smøring og ikke noe andre greier. 

Jeg tror det er mange som blir med meg på denne hyllesten. Det er helt sikkert flere av våre lesere som har brukt pedalene sine i mye mer enn 10 år også. Du må gjerne skrive noe om det i kommentarfeltet under.

Kongen er død. Lenge leve kongen!

Les også:

    None Found

Morten Iversen Grunder

Morten var en av gründerne av Sykkelmagasinet Offroad i 1993. Siden den gang har han vært redaktør og journalist i Sykkelmagasinet, Bladet Sykkel og nå Sykkelen.no Han er en av de mest erfarne sykkel- og utstyrstestere i landet.

%d bloggere liker dette: