Satisfy TechSilk Windbreaker og CoffeeThermal  8” Shorts

High fashion løpetøy fra Frankrike

Satisfy er et fransk selskap som lager highend treningstøy for løperen. Her snakker vi om løpejakker til fem, seks tusen. Shortser til tre, fire tusen og trøyer som koster like mye. De produserer det meste i Portugal, mens mye av materialet kommer fra Frankrike eller Sveits. De syr egne prototyper på det aller meste på eget kontor i Paris. De har definitivt en unik miks av materialer i tøyet sitt. Selskapet er startet at en ivrig løper som oppdaget løping relativt sent i livet (som jeg), men som ville skape noe unikt. Hans bakgrunn er fra motebransjen og det vises i materialvalg, passform og pris.

Jeg har testet Techsilk Windbreaker (4.400 nok), Justice Trail Shorts (4.400 nok), 8” TechSilk Shorts med CoffeeThermal (3.400,-), Cloudmerino Long Tee (4.200,-), Merino Tube sokker (700,-) , Peaceshell Trail Cap (1.200,-) og Justice Hydration Belt (2.300,-).

Det man lurer på er jo: Er det virkelig verdt så mye penger?

Etter å brukt sakene på mange løpeturer nå er jeg jammen usikker. Joda, sakene er fine de og definitivt spesielle, men prisen er høy.

Det som sitter igjen av inntrykk er hvor sykt tynt og lett tøyet er. Cloudmerino ull trøya er det tynneste jeg noensinne har hatt på kroppen. Supermykt og komfy, men ekstremt tynt. Det føles ikke som at dette er plagg som kommer til å vare lenge. Men det vil tiden vise.

Men la meg ta litt mer detaljer og gå gjennom ett og ett plagg her. Vi begynner med…

Satisfy Techsilk Windbreaker

Denne jakka ser ved første øyekast ut som en relativt normal løpejakke. Men den er langt fra det jeg oppfatter som normal. Jakken er ekstremt lett og den er veldig tynn. Den er vind- og vannavstøtende.

Satisfy kaller materialet TechSilk. Det kan virke som at det er laget av silke, men det finnes ikke silke i produktet. Jeg antar at ordet TechSilk blant annet har sitt utspring i at materialet lages på en fabrikk i Frankrike som før lagde silke, men som nå lager tekniske materialer. 

Derimot kan plagget føles som silke. Det er veldig mykt og det merkes ikke at jeg tar den på meg. Jakken veier omtrent ingenting. Jakken er produsert i Portugal. Relativt kortreist med andre ord.

Det er ganske lett å merke at denne jakken er laget av løpere. Det er noen detaljer her som andre merker mangler.

La oss begynne på toppen.

Hetta er relativt normal. Men den er mindre enn mange andre, noe som gjør at den nesten sitter som en lue. En strikk på baksiden er plassert ganske lavt nede på hodet slik at når jeg strammer så trekkes hetta bakover ved ørene. Mye bedre enn hva de fleste andre jakker jeg brukt opp gjennom årene. Her snur ikke hodet seg inni hetta. Hetta blir med på alle hodets bevegelser noe som sikrer godt syn i alle retninger.

Satisfy TechSilk Windbreaker hette Test Sykkelen.no
Nydelig hettekonstruksjon

Vind holdes ute og lett regn preller av. Men dette er ikke en stormjakke. Det er en vindjakke, og det er i utgangspunktet en oppholdsværsjakke laget for ganske behagelige temperaturer. 

På ryggen finner vi “Run Away” i speilvendte, store, reflektive bokstaver. Dette er typisk for mange av Satisfy plaggene. En stilig detalj i mine øyne og som sikrer synlighet ute i trafikken.

På forsiden er det to store, skråstilte lommer som er montert nederst på ribbeina. De rommer tynne hansker, hals, lue, nøkler og mobiltelefon. Mobiltelefonen plasseres trygt i en egen stretch lomme på innsiden av lommen. Smart. Det er også to lignende lommer for nøkler og penger. Og de funker ganske så bra. 

Jeg har selv brukt lommene til nøkler og mobil samt hansker og lue som har blitt tatt av etterhvert som løpeturen skrider på og kroppsvarmen kommer.

På venstre arm er det en stor åpen lomme med strikk som er laget for å pakke ned jakka hvis du ikke vil bruke den.

Begge armhulene er helt åpne. Dette gjør først og fremst at luftingen under armene blir god, men det gjør også at svettelukt ikke setter seg. Det funker kjempebra og jeg kan nesten ikke skjønne at flere ikke gjør dette. Jeg har ikke hatt problemer med hverken kald luft eller regn gjennom disse åpningene.

Satisfy TechSilk Windbreaker front Test Sykkelen.no
Åpne armhuler

Nederst på armene er det en strikk loop som festes rundt tommelen slik at jakken hele tiden holder seg over f.eks. Hansker. Trenger jeg lufting er de veldig enkle å dra opp til albuen.

Nederst finner vi en strikk rundt livet som gjør at man isolere noe ved å stramme inn.

Jeg har brukt jakken i sol, regn, snø, sludd og alt av føreforhold. Jeg har brukt den i pluss 10° og ned til minus 3°. De isolerende egenskapene er fraværende, men i all rettferdighet så er det heller ikke ment å være en isolasjonsjakke. Dette er en tynn og lett vindjakke. Som løper vil en slik jakke kunne brukes i et vidt spekter av vær. Noe jeg også har gjort.

Jeg har ikke noe å utsette på Satisfy TechSilk Windbreaker. Den er digg å bruke. Ulempen er at jakken ikke føles spesielt solid. Dette er ikke en jakke jeg ville busha i skauen med for å si det sånn. Det er jeg helt sikker på at den ikke tåler. Men når det er sagt har jeg brukt den masse i skogen på kjente stier.

Prisen på jakken er langt over fire tusen kroner. Og da er spørsmålet om det er verdt det. Svaret på det spørsmålet finner du inni deg selv. Vil du bruke penger på noe som veldig få andre har, som er laget i Europa, har flere fine tekniske detaljer og som i sannhet er komfy, så er kanskje svaret på spørsmålet ja. Hvis du ikke bryr deg om slike ting, så er kanskje denne jakka langt utenfor både tanke- og rekkevidde.

Jeg kjøpte denne jakken i størrelse M. Jeg er 180 cm og veier 68 kilo. Den passer perfekt for meg.

Satisfy CoffeeThermal 8” Shorts

Denne Satisfy shortsen har et ytre lag laget av Ripstop Tech Silk. Dette materialet er laget i Italia. Det er som mange andre Satisfy plagg veldig tynt og lett, men dette er mye mer solid på grunn av ripstopen. Det er en glidelås lomme på baksiden hvor kan legge kredittkort eller gel. Inni denne lommen er to mindre lommer for nøkler. Jeg får akkurat min FOB til bilen nedi.

Den nedre delen av denne ytre shortsen er bonded. En lekker detalj som sikrer lang levetid.

På innsiden, litt ut til venstre bak finnes en “sweatproof” stretch lomme som holder mobiltelefonen trygt på plass.

Selv om yttermaterialet er løst, er den indre delen av shortsen lik en tights. Men denne er laget av to materialer. Den øvre delen rundt rumpe og skritt er laget av Satisfy sitt egetutviklede materiale, Justice, mens den nedre delen av tighten (den delen som går ned over lårene) er laget av et materiale de kaller Nilit Heat CoffeThermal. Meterialet er laget i Frankrike i samarbeid med en israelsk ekspert på nylon, Nilit. 

Som navnet antyder er dette et materiale som blant annet er laget av “coffee charcoal infused fibers” og skal ha gode thermale egenskaper. Dette er hentet fra rester etter kaffe produksjon.

På baksiden av lårene har de “Run” og “Away” på hvert sin ben. Speilvendt selvfølgelig og naturligvis refleks.

Satisfy CoofeeThermal 8" Shorts "Run Away" Test Sykkelen.no

Rundt livet er det en to lags kant. Denne kanten er 5 centimeter dyp og her finner du blant annet en karabiner hvor du kan feste nøklene. De ligger trygt mellom de to lagene. Snøret rundt livet har refleks, men også denne kan brettes. Veldig smart og en kul detalj jeg ikke har sett noe annet sted.

Jeg har brukt denne shortsen på mine siste 30 løpeturer sikkert. Jeg har brukt den både over en vinterthight når temperaturen er lavere enn 4° og jeg har brukt den alene rett mot kroppen. Jeg synes shortsen er god, men den kunne vært bedre. Og det jeg tenker på da er at thermal materialet fint kunne vært en enda større del av beina. Jeg synes Satisfy har bommet litt ved at det kun er de nederste 15 cm som har dette materialet. Det veldig tynne nesten netting materialet Justice blir en litt for stor del av shortsen. Noe som reduserer kaldværs bruken til denne shortsen alene. Men straks temperaturen er over 8-9° setter jeg pris på at dette materialet er tynt, behagelig og luftig. 

Sett vekk fra dette vil jeg tro at denne shortsen kommer til å vare i mange år. Den er solid laget, selv om den er veldig tynn og kan virke litt skrøpelig. Jeg ble selv overrasket over hvor tynn og lett den er. Likevel føles jeg med trygg på holdbarheten her.

Jeg har brukt både S og M i denne shortsen. Jeg kunne brukt begge deler, men endte med å kjøpe M.

PS! Alt fra Satisfy er betalt av meg. Ingen rabatter, ingen avtaler. De vet heller ikke om at jeg at skriver denne testen. Jeg bestilte alt i forskjellige størrelser fra nettbutikken deres og sendte tilbake de størrelsene jeg ikke ville beholde. 

Les også:

Morten Iversen

Morten var en av gründerne av Sykkelmagasinet Offroad i 1993. Siden den gang har han vært redaktør, journalist, fotograf og tester av sykler og utstyr i Sykkelmagasinet, Bladet Sykkel og nå Sykkelen.no Det har blitt noen saker opp gjennom åra :) Siden 2019 har han også begynt å løpe. Det har blitt en hobby han utøver med stor iver ved siden av syklingen. Det er en utfordring å få gjort begge deler nok. Jakten etter de perfekte løpeskoene tar aldri slutt, og det er minst 17 par mer eller mindre brukte løpesko i skohylla nå på slutten av 2022. Det har blitt noen løp også: Oslo Skogsmaraton 1/2 et par ganger. 31 k i Eco Trail. Fredrikstad maraton. Tre Topps løpet på Jeløya. Skogsleden 1/2 maraton. Silva Night Run i Oslo +++ Han har et mål om å løpe et noenlunde flatt maraton på 3.10 i løpet av 2023/2024 :) Samtidig frister det veldig å løpe Romeriksåsen på langs. Et 50k Ultra løp på stier.