sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Syncros Silverton one-piece karbonhjul Syncros Silverton one-piece karbonhjul
Les også: Her er årets hjulnyheter fra Rojan Rundfahrt-gjengen Syncros Silverton one-piece karbonhjul

1250 grams one-piece karbon hjulsett. Syncros pusher grenser.

Syncros hadde et tydelig mål da de laget dette hjul settet. Det skulle være det letteste og raskeste terreng hjulsettet å oppdrive.
Løsningen ble å lage felg, eiker og nav i ett stykke! Er det mulig?! Det er tøft gjort, synes vi. Markedet for slike hjul er ikke akkurat gigantisk. Dette er mer et uttrykk for å vise hva de kan og hvor langt de er villige til å gå for å lage innovative saker.

Syncros sier hjulene er 100% vridnings stive. Karbon eikene er limt fast i felgen, og hver eike veier 3.5 gram. Syncros mener de er 35% sterkere enn stål. En kul detalj her at en eike løper hele veien fra felg til felg, og er bare innom navet på veien over.

Felgene er 35 millimeter høye og 26 millimeter brede. Dette betyr at du kan montere ganske så feite dekk på hjula hvis du vil det.
Innmaten i navene kommer fra DT Swiss 190.


Silverton hjulene kommer på markedet til høsten. Men allerde nå må du begynne å spare hvis du vil kjøpe et sett. Dette blir ikke billig.

Les også:

Morten Iversen Potet

Morten var en av gründerne av Sykkelmagasinet Offroad i 1993. Siden den gang har han vært redaktør og journalist i Sykkelmagasinet, Bladet Sykkel og nå Sykkelen.no Han er en av de mest erfarne sykkel- og utstyrstestere i landet.

%d bloggere liker dette: