sykkelen.no sykkeltester, sykkelnytt og sykkelutstyrstester
Test: Birk Orange høst- og vårjakke Test: Birk Orange høst- og vårjakke
3.5
Les også: Test Santini Vega Extreme vinterjakke Vi tester Craft Verve Glow høst/vinter jakke. Racingjakke med stor R for kjølige dager. Test av Castelli... Test: Birk Orange høst- og vårjakke 3.5

Denne jakka har vi sett på mange syklister i det siste, men hvor bra er den?

Det første som slår oss er at designet med brede striper rundt armen minner om engelske Rapha. Men skal du ha en tilsvarende sykkeljakke fra Rapha, må du fort ut med en tusenlapp eller to mer. Så med Birk-jakka kan du se passe jålete ut, og fortsatt ha råd til dobbel espresso til deg selv og sykkelkompisene på langtur. So far, so good!

Best på de kalde dagene

Jakka er ment for høst- og vår, men vi har også brukt den i vinter. Den egner seg godt i mange minusgrader om man justerer med antall lag under jakka. Vi mener at ideal-temperaturen for dette plagget ligger fra +5 grader og nedover. Jakka har et stoff som puster godt i ryggen og på baksiden av ermene, og har ganske kraftig vindtett front. Det er sjelden noe problem å holde seg varm nok. Det er verre om det begynner å bli varmt, for her er det ingen lufteåpninger under armene eller andre steder. Dermed må du åpne glidelåsen foran, og det er ikke spesielt bra for luftmotstanden.

Artikkelen fortsetter under bildet

Passformen er ideell for «vanlige» folk. Det vil si at de slankere syklistene nok skulle ønske en litt mer kroppsnær fasong. Vi skulle gjerne hatt litt høyere krage på de kalde dagene. Vær obs på at jakka er liten i størrelsen om du bestiller på nett. Undertegnede pleier å bruke medium, kanskje large, men måtte her opp på XL.

Praktiske detaljer

Jakka har hele fem lommer fordelt på ryggen, hvorav en med glidelås. Her har du med andre ord plass til mye, og det er veldig praktisk på en jakke som er ment for hustrige forhold. Det er veldig godt å ha med en ekstra ulltrøye slik at du slipper å sitte gjennomsvett på kafè. Lommene strekker seg helt rundt til hofta, så da har du enkel tilgang til mobil eller andre ting du trenger underveis.

Pris: 999,-
Import: Birk.no
Finnes også i svart med hvite striper.

 

Fin jakke for kalde dager. Perfekt for deg som ønsker et slitesterkt plagg til en gunstig pris, med mange lommer. Solid kvalitet, men ikke like god finish som dyrere merker
  • Komfortabel passform
  • Varm
  • Mange lommer
  • Ålreit pris
  • Ingen lufteåpninger
  • Litt løst snitt

Les også:

Terje

%d bloggere liker dette: